• BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,22% 0,18
  • EURO

    35,10% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2467,70% 0,01
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40

Erzurum’un Yeni Nene Hatunu Dr. DÜZGÜN, CHP Milletvekili A. Adayı

Çevresinde ve hemşehri camiasında sevilen, sayılan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adaylığın açıkladı.

Siyaset 4.04.2023 14:37:00 0
Erzurum’un Yeni Nene Hatunu Dr. DÜZGÜN, CHP Milletvekili A. Adayı

Hayatını Toplumsal Duyarlılığa Adayan Akademisyen Dr.Sevgi DÜZGÜN,

CHP istanbul 2.Bölge Milletvekili A.Adayı Olması Engellileri ve Yaşlıları Sevindirdi.

Erzurum tanınmış renkli siması  önemli değerlerinden Çevresinde ve hemşehri camiasında sevilen, sayılan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adaylığın açıkladı.

Turan AKTÜRK/İstanbul/Şenkaya Haber- Serhat Birikim

Türkiye’de yaşayan 13 Milyon engellinin insanca yaşaması için önemli projeler hazırlayan  hayata geçiren Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,2009 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yaşlı bakım ve engelli evleri projesinin hayata geçmesi engellilerin ve  yaşlıların kazanmasına vesile oldu.

Yaptığı ulusal projeler sayesinde başta engelli bireylerin geleceğini daha aydınlık ve daha parlak bir gelecek haline getirebilmek için çalışmalar yapan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,13 yılı aşkın süredir hem bedensel hem de zihinsel engelli bireylerin yanında olmuş, onlara birçok farklı alanda hizmet vermiş Avrupa normları olmak üzere birçok uluslararası kaynağı referans almış, dünya çapında beğeniye layık görülen projelerin altında yer alan imzanın da sahibi olmuştur.

Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN, Toplumsal duyarlılıkla dolu yaşam öyküsünü hep birlikte okuyalım

Eğitim hayatı boyunca çeşitli yükseköğretim kurumlarında yer alan Düzgün, hem ülkemizde hem de uluslararası alanda eğitim veren birçok kurumda eğitim almıştır.

Rusçuk Üniversitesi’nde Fizik Lisans eğitimi sonrasında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi almıştır. Sonrasında ise Klinik Psikoloji alanında doktorasını tamamlamış ve uluslararası alanda eğitim veren Ruse Üniversitesi'nde de daha başarılı işlere imza atabilmek adına bir takım eğitimler almıştır.

Akademik olarak ilgili alanlarının başında Otizm tedavisi yer alan Düzgün'ün, engelli bireyler başta olmak üzere bir takım problemler ile başa çıkmaya çalışan tüm bireylerin ve toplumların yanında olduğu unutulmamalıdır. Dr. Sevgi Düzgün, 13 yılı aşkın süredir hem bedensel hem de zihinsel engelli bireylerin yanında olmuş, onlara birçok farklı alanda hizmet vermiş ve verdiği hizmetleri bireylerin faydasına olacak şekilde sürekli olarak zenginleştirmiştir. Verdiği hizmetleri zenginleştirirken ve çeşitlendirirken her zaman başta Avrupa normları olmak üzere birçok uluslararası kaynağı referans almış, dünya çapında beğeniye layık görülen projelerin altında yer alan imzanın da sahibi olmuştur.

Dr. Sevgi Düzgün, 2009 yılında ülkemiz bünyesinde ilk defa yapılan önemli bir projeye imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yaşlı bakım ve engelli evleri projesini yazmış olup, proje birçok otorite tarafından fazlasıyla beğenilmiştir. Günümüzde ülkemizin her türlü bölgesinde kimsesiz kalabilen yaşlılarımızın ve engelli bireylerin kalacakları yerler, Düzgün’ün katkıları ile mümkün olabilmekte ve yaygınlaşabilmektedir. Dr. Sevgi Düzgün; Özel eğitimi daha nitelikli ve daha toplum içindeki yanlış anlaşılma algısını yok edebilmek için, turuncu balonlar animasyon projesini de başarılı bir şekilde yapmıştır.

Dr. Sevgi Düzgün, almış olduğu eğitimlerin de vermiş olduğu bilgi birikimi sayesinde yıllar boyunca "Down Sendromu Bir Hastalık Değildir" sloganı ile birçok farklı projeyi geliştirmiştirmiştir.  Down Sendromlu çocukların sosyal hayatta, eğitimde ve benzeri alanlarda yaşamış oldukları zorlukları topluma duyurabilmek, Down Sendromlu çocukların özel çocuklar olduğunu anlatabilmek için hem yazılı hem de görsel basında birçok çalışma gerçekleştirmiştir. Kendisi bu konuda; 7 yıl boyunca ciddi çalışmalar yaparak; psikolojik, sosyolojik, akademik ve bilimsel olarak çalışmalar yaparak; bu çalışmalara birçok üniversite vakıfın da destek vermesiyle tamamladığı ve son şeklini aldığı Down Sendromlu Animasyon Çizgi film projesi olan TRT Çocuk bünyesinde yayınlanan "Kardeşim Ozi" isimli projesini TRT ailesiyle ortak bir çalışma sonrasında hayata geçirmiştir. Dr. Sevgi Düzgün, Down Sendromlu çocuklar için yaptığı projeler ile onlara eğitim hakkını kazandırma yolunda büyük adımlar atmıştır. Dr. Sevgi Düzgün, yapmış olduğu bu proje ile dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olup, yapmış olduğu bu proje sayesinde de uluslararası alanda ödül almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Dr. Sevgi Düzgün, özel eğitimi daha kaliteli, nitelikli ve özel sağlayabilmek ve toplumdaki yanlış algıyı ortadan kaldırabilmek için turuncu balonlar animasyon projesini de başarılı bir şekilde sağlamıştır.

Otizmli bireylerin ve onların ailelerinin en büyük dostu olan Dr. Sevgi Düzgün, gerek ülkemizde gerekse de uluslararası alanda almış olduğu eğitimlerin ışığında, otizmli bireylerin tedavilerinde etkili çalışmalara imza atmış, onlara yeni bir hayat sağlamış ve onların hayatlarını aydınlatmıştır.

Dr. Sevgi Düzgün, otizmli çocuklar için Otizm kontrol ve önleme merkezinin temellerini anlatmış, bu proje ile otizm konusunda büyük engellerin çözülmesine de vesile olmuştur. Ayrıca projenin halka ücretsiz verilmesi için ciddi mücadele içerisinde olan Düzgün, birçok projede olduğu gibi bu projede de amaçladığı her işi başarma yolunda emin adımlar ile ilerlemektedir.

Dr. Sevgi Düzgün sadece engelli vatandaşlara olan değil sağlıklı bireylere de hizmetler sunan, onların yanında olduğunu her an hissettiren birçok projeye sahiptir. Tüm vatandaşlarımıza, rahat bir hayat kolay bir yaşam sunmak isteyen Düzgün, bunu her geçen gün başarmakta ve başardığını milletimize açıkça ifade eden sonuçlar almaktadır.

Bu proje ile, tüm vatandaşlara kaliteli eğitim sonrasında çağdaş bir yaşam hedefi sunulmaktadır.

Dr. Sevgi Düzgün; Atatürk Üniversitesin de Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fatih ALAEDDİNOĞLU ile birlikte Bir Sevgi Dokunuşu ile Yaparak Yaşayarak Öğrenme (Özel Eğitimde Nitelikli Eğitmen Yetiştirme Programı) projesini hazırlamışlardır.

Dr. Sevgi Düzgün tarafından yazılan ve tüm gelirleri özel gereksinimi olan bireylere ve onların ailelerine bağışlanan "Elifçe" isimli kitap ile, topluma Down Sendromunun bir hastalık olmadığını, bir farkındalık olduğunun aktarılmasını sağlamıştır. Elifçe isimli kitabında, birçok sosyal mesaj olan Düzgün'ün, kitap içeriğinde yazılı metinlerin yanı sıra bir takım şiirler de bulunmaktadır.

Halkın taleplerine her zaman olumlu olarak yanıt veren Dr. Sevgi Düzgün, ülkemizin her türlü bölgesinde seminerlerini sürdürmektedir. Halkın her zaman yanında olan, onlara destek veren ve yardımını esirgemeyen Düzgün, sağlıklı ve engelli bireylerimize birçok farklı konularda seminerler vermektedir. Verilen seminerlerin konu başlıkları arasında; anne ve çocuk ilişkisi, beslenme düzeni, sosyolojik çoğalma, toplumsal sorunlara, aile içi iletişim problemlerine, iş verimliliğini artırma yöntemlerine ve ergenlik problemlerine dair sayısız seminer başlığı yer almaktadır.

On yedi yılı aşkın süredir, yardım eline ihtiyacı olan her bireye elini uzatmaktan çekinmeyen Dr. Sevgi Düzgün, bedensel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olan bireylerin ve sağlıklı bireylerin daha iyi bir psikolojiye sahip olabilmeleri ve geleceklerinin daha aydınlık olabilmeleri için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.


Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zemci ŞAHİN Sünnet Törenlerini Ziyaret Etti.

HAYDİ URLA GÜLBAHCE ŞENLİĞİNE GİDELİM

Erzurum'lu Sevilen İsmi Gürbüz ILICALI' Izmit Fethiye Camii’nden Hakk’a Uğurlandı.

Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Orman Benim" etkinliği düzenlendi.

Şenkaya Belediyesi Yolsuzluğu İddia ve Cevapları...

Ankara’daki Şenkaya Yaymase Mahallesi Derneği Bayramlaşma Programı Düzenledi.

Şenkaya Dolunay Köyü Lütfü BAYSAL Ankara'-Etimesgut Elvankent'te Toprağa Verildi.

Şenkaya’nın Kurtuluşunun 106.yılı Kutlamaları Halaylarla Kutlandı.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil ÖZCAN “İlçemizin 106. Kurtuluş yılı Kutlamalarına Hemşehrilerini Davet Etti.

Sayın Yavuz Bedir, Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt’a Veda Ziyaretinde Bulundu.

Depremzede ve Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Özel bir Proje!

Önceki Dönem Belediye Başkanı Yavuz BEDİR;Destekleyen Şenkayalı Hemşehrilerine Teşekkür Ettiler.

HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK

ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER

İstanbul Valimiz Sayın Davut GÜL Bey Erzurumlu’larla Çay Sohbetinde Buluştular.

ŞENKAYA’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Proğramı Yapıldı

Seni unutamıyorum

Fatih Şara Güven Tazeledi.

Şenkaya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı Yapıldı.

100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocukların İlk Gurubu Ankara'ya Yolculuk Yaptı!

"Bursa'da Konkardato Talebinde Artış Yaşanıyor"

Erzurum Dernekler Federasyonu Erzurum'un Kurtuluşunun 106.Yılını Kutladılar

Erzurum Şenkayalı’lar Kocaeli Darıca’da Buluştular.

Kaymakamımız Sayın Abdullah KURT, Şenkaya Borsa İstanbul 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Ziyaret

Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt, makamında sportif başarı sağlayan öğrencileri kabul etti.

Şampiyonlar Sn. Yavuz BEDİR' i makamında ziyaret ettiler.

Erzurum Şenkaya ilçesi yeniden Refah Partisi Adayı Topyay Baysal Konvoy Düzenledi

Engel Tanımayan Çocuklar Ankara Yolcusu!

Ersin ALTAN'IN Vefat Haberi Şenkayalıları Üzdü.

Bilal DAŞ Gültepe Mahalle Muhtar Adayı

Yükleniyor

'Nüfuz genişletme' mücadelesi yaşanıyor.

Pakistan'da İmran Han'ın destekçileri protesto düzenledi

Yağışlarda son 3 günde en az 50 kişi öldü

Mısır'da döviz likidite sorunu yerel para birimini yeni bir dalgalı kur sistemine geçirir mi?

Doğu Guta'daki kimyasal silahlı katliam İdlib'de protesto edildi

"Bursa'da Konkardato Talebinde Artış Yaşanıyor"

Isıtıcı siparişleri nedeniyle üretimini iki katına çıkardı

Bu yıl 35 ton rekolte tahmin ediliyor

Tek dal üretimle verim artışı hedefliyor

Hatay'ın sınır ilçesindeki çilek üreticileri kendi fidelerini yetiştiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zemci ŞAHİN Sünnet Törenlerini Ziyaret Etti.

Ankara’daki Şenkaya Yaymase Mahallesi Derneği Bayramlaşma Programı Düzenledi.

Seni unutamıyorum

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR !

Esav Vakfı Kadın Kolları Erzurum Özlemini Gidermek İçin Eliz Otelinde Tanışma ve İstışare Toplantısı

Nusret Gökçe Şenkaya Ata Topraklarını Ziyaret Etti

Obruk gölü manzaralı 800 yıllık han ziyarete açılıyor

150 yıl önce kazıda tahrip ettiği höyüğe yaklaştı

Saraybosna Film Festivali'nden TRT'ye 3 ödül

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16