• BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,36% -0,20
  • EURO

    34,77% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2438,29% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocukların İlk Gurubu Ankara'ya Yolculuk Yaptı!

HIS Limitless, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Küresel Girişimci Engelliler Derneği İş Birliğiyle "100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" Projesi İlk Turunu Gerçekleştirdi!

Yaşam 7.03.2024 21:37:00 267 0
100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocukların İlk Gurubu Ankara

100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocukların İlk Gurubu Ankara'ya Yolculuk Yaptı!"

HIS Limitless, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Küresel Girişimci Engelliler Derneği İş Birliğiyle "100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" Projesi İlk Turunu Gerçekleştirdi!

HIS Limitless ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen"100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" projesinin ilk turu başarıyla tamamlandı.

Projeye Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, HIS Limitless, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Küresel Girişimci Engelliler Derneği iş birliği ve birçok kurum, otel, restoran, firma ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle hayata geçirildi.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ali Ayvazoğlu'nun değerli katkılarıyla birçok marka çocuklar için büyük destek verdi.

Proje kapsamında gerçekleşen ilk gurup Kahramanmaraş Depreminden sonra Bursa’ya yerleşen 11 farklı deprem bölgesinden gelen depremzede ve özel gereksinimli çocuklar ve ailelerinden oluştu.

Çocuklar, Ankara'da çeşitli kültürel ve tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz deneyimler yaşadılar. Bursa Küresel Girişimci Engelliler Derneği’nin sağladığı gönüllüler birçok atölye ve etkinlikle çocuklara güzel anlar yaşattılar.  İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenen sanat etkinlikleriyle kendilerini ifade etme fırsatı buldular. Çocukların ve ailelerinin bu özel seyahati İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo Sinema Televizyon bölümü öğrencileri tarafından belgesel için kaydedildi ve Büyük Buluşma ‘da özel bir gala ile çocuklar, aileleri ve destekleyen ve projeye dahil olan izleyicisiyle buluşacak.

İlk Grubun Destekleyenleri arasında; uzman sosyologlar, sağlık personeli, psikologlar ve özel eğitim öğretmenleri bulunuyordu. Her bir çocukla bireysel olarak ilgilenilirken, veliler de sosyologlar eşliğinde desteklendi. Bu şekilde, sadece özel gereksinimli depremzede çocuklar değil, aynı zamanda aileleri de unutulmadı.

Proje kapsamında yapılan programlar, çocuklar ve ailelerinin mutluluğu ve memnuniyetiyle karşılandı.

HIS Limitless ve İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Küresel Girişimci Engelliler Derneği iş birliğiyle gerçekleşen bu özel etkinlik, uzman gönüllülerin katkılarıyla her bir çocuğa özel ilgi göstererek ve ailelerine destek sağlayarak gerçekleştirildi. Ayrıca, çocuklar için özel etkinlikler düzenlendi ve Ankara'nın önemli kültürel ve tarihi mekanları ziyaret edildi.

"100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" projesi, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek engelsiz turizmin önemini vurguluyor ve özel gereksinimli çocukların topluma katılımını destekliyor. Bu ilk tur, projenin gelecekteki aşamaları için büyük bir ilham kaynağı oldu ve daha fazla çocuğa ve ailelerine dokunmak için önemli bir adım atıldı.

Gelen geri dönüşler, projenin daha fazla destekçiyle daha fazla çocuğa ve ailesine ulaşması için önemli bir adım oldu. Bu proje, toplumun geniş kesimlerini kapsayarak engelsiz turizmin önemini vurguluyor, sanatın iyileştirici gücünden ilham alıyor ve özel gereksinimli bireylerin topluma katılımını amaçlıyor.

"100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocuklar" projesi, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir hafta sonu deneyimi sunmak üzere yola çıktı. Ankara'ya yapılan bu ilk tur, projenin kapsamını ve etkisini gösterdi.

Projeye destek çağrısı yapan HIS Limitless marka yöneticisi Serap Demir, projenin amacının özel gereksinimli çocuklara destek olmak ve onların hayatlarına dokunmak olduğunu vurgulayarak, daha fazla destekçinin projeye katılmasını beklediklerini belirtti.

"Bu özel projenin bir parçası olmak ve destek vermek isteyenlere projeye davet eden HIS Limitless marka yöneticisi Serap Demir: "Kurumların, Derneklerin ve Özel Firmaların bir proje etrafında bir iyilik ağı oluşturmak ve bu projelerin yaygınlaşarak daha fazla özel gereksinimli çocuğa ulaşabilmek için hayata geçirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve depremin sene-i devriyesinde çocukların yüzünde bir gülüş yaratabilmek için projeye destek vermek isteyenleri iyilik ağının bir parçası olmaya davet ediyoruz. Geleceğe birlikte güzel izler bırakmak adına HIS Limitless, Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Küresel Girişimci Engelliler Derneği ortaklığında gerçekleşen ve bu projeye inanan gönüllü ekiplerimiz, değerli kurumlar ve derneklerimiz, desteğini esirgemeyen tüm markalarımıza teşekkür ederiz. Hep birlikte ülkemizi derinden sarsan bu felaketin yaralarını bir nebze sarmak için sizleri bu projenin bir paydaşı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Küresel Girişimci Engelliler Derneği Başkanı Özgür Fehmi HAVADOS ; Proje başlangıcından beri içimizde yer alan profesyonellerle hassasiyetle ilerledik. Özellikle güvenme problemi olan ve özel gereksinimlere sahip öğrencilere olumlu etki yapma konusunda titizlikle yaklaştık. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini almak, ailelerle iletişimimizi daha da güçlendirdi. Ekibimizde yer alan, Psikolojik Danışmanlar, Uzman Sosyologlar, Aile Danışmanları, Özel Eğitim Öğretmenleri, Çocuk Gelişimcileri, Mindfulness Uzmanları ve Sağlık Çalışanları gibi profesyonellerin sadece çocuklara değil, aynı zamanda ailelere de destek vermiş olması programın hedefine ulaşmasında büyük önem taşıdı. Bu noktada, ekibimizde yer alan profesyonellerimiz, Tahir KOYUNCU, Rabia VARLIK, Sevda ORTAN, Zeynep VATANSEVER, Esra YILGIN ve Bu Programın Bursa ayağını koordine eden başkan yardımcımız Samet ŞAHİN'i takdir ve teşekkür ediyorum. Ayrıca, projeye destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur AKTAŞ’a katkıları için çocuklarımız, ailelerimiz ve derneğimiz adına teşekkür ediyoruz. Proje, şehrimizde var olan özel gereksinimli depremzedelerin yoğunluğunun farkına varmamızı sağladı. Bundan sonraki süreçte daha farklı programlarla onları Bursa’mıza adapte etmek için çalışacağız. 100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel programında ise yaptığımız ilk programda oldukça başarılı bir süreç geçirdik. Bu süreci daha ileriye taşımak ve profesyonellerimizle daha yüksek bir motivasyonla katkıda bulunmak istiyoruz. Yapılacak tüm çalışmalarda tüm paydaşlara başarılar diliyorum.

 

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, sanatın iyileştirici gücü ile tüm engelleri kaldırmak amacıyla projede üniversitenin yer almasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Burcu Kurtiş, projenin ölümsüzleşmesinin çok değerli olduğunu ve bu sebeple bölüm öğrencileri ile belgesel çekilmesinin anlamına değinerek, bölüm öğrencilerinden çekirdek kadro olan B. Çağlar Barıkan, Furkan Karacan ve Işıl Çelik'in, tüm engelleri aşan gönülleri ve emekleri için içten tebrik etti.

Projenin diğer bir değer katan önemi ise İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nden değerli hocalar Hamdi Arslan ve Ziyad Guliyev, depremzede çocukları sanat ile buluşturarak, 23 Nisan'da sergilenmek üzere atölyeler gerçekleştirdi. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ikinci sınıf engelli öğrenci Mert Ahmet Taşdemir ve mezun öğrenci İnci Çatal'ın, depremzede öğrencilere gelecekteki başarıları adına büyük rol aldılar.

Detaylı bilgi için info@hislimitless.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.


Şenkaya Belediyesi Yolsuzluğu İddia ve Cevapları...

Ankara’daki Şenkaya Yaymase Mahallesi Derneği Bayramlaşma Programı Düzenledi.

Şenkaya Dolunay Köyü Lütfü BAYSAL Ankara'-Etimesgut Elvankent'te Toprağa Verildi.

Şenkaya’nın Kurtuluşunun 106.yılı Kutlamaları Halaylarla Kutlandı.

Şenkaya Belediye Başkanı Görbil ÖZCAN “İlçemizin 106. Kurtuluş yılı Kutlamalarına Hemşehrilerini Davet Etti.

Sayın Yavuz Bedir, Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt’a Veda Ziyaretinde Bulundu.

Depremzede ve Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Özel bir Proje!

Önceki Dönem Belediye Başkanı Yavuz BEDİR;Destekleyen Şenkayalı Hemşehrilerine Teşekkür Ettiler.

HOŞGÖRÜ VE ERDEMLİK

ÇOCUK GÜLERSE DÜNYA GÜLER

İstanbul Valimiz Sayın Davut GÜL Bey Erzurumlu’larla Çay Sohbetinde Buluştular.

ŞENKAYA’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Proğramı Yapıldı

Seni unutamıyorum

Fatih Şara Güven Tazeledi.

Şenkaya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı Yapıldı.

100 Çocuk 100 Eser 1 Belgesel: Engel Tanımayan Çocukların İlk Gurubu Ankara'ya Yolculuk Yaptı!

"Bursa'da Konkardato Talebinde Artış Yaşanıyor"

Erzurum Dernekler Federasyonu Erzurum'un Kurtuluşunun 106.Yılını Kutladılar

Erzurum Şenkayalı’lar Kocaeli Darıca’da Buluştular.

Kaymakamımız Sayın Abdullah KURT, Şenkaya Borsa İstanbul 75. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Ziyaret

Kaymakamımız Sayın Abdullah Kurt, makamında sportif başarı sağlayan öğrencileri kabul etti.

Şampiyonlar Sn. Yavuz BEDİR' i makamında ziyaret ettiler.

Erzurum Şenkaya ilçesi yeniden Refah Partisi Adayı Topyay Baysal Konvoy Düzenledi

Engel Tanımayan Çocuklar Ankara Yolcusu!

Ersin ALTAN'IN Vefat Haberi Şenkayalıları Üzdü.

Bilal DAŞ Gültepe Mahalle Muhtar Adayı

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

Esenyurt’un ünlü berberlerinden Harun GEZER, Esenyurt Akşemsettin Mahalle Muhtar adayı olduğunu açık

MAHALLEMİZİN KIZI MUHTAR LEYLA

Şenkaya Belediyesi Geleneksel Kızak Etkinliği

Yükleniyor

'Nüfuz genişletme' mücadelesi yaşanıyor.

Pakistan'da İmran Han'ın destekçileri protesto düzenledi

Yağışlarda son 3 günde en az 50 kişi öldü

Mısır'da döviz likidite sorunu yerel para birimini yeni bir dalgalı kur sistemine geçirir mi?

Doğu Guta'daki kimyasal silahlı katliam İdlib'de protesto edildi

"Bursa'da Konkardato Talebinde Artış Yaşanıyor"

Isıtıcı siparişleri nedeniyle üretimini iki katına çıkardı

Bu yıl 35 ton rekolte tahmin ediliyor

Tek dal üretimle verim artışı hedefliyor

Hatay'ın sınır ilçesindeki çilek üreticileri kendi fidelerini yetiştiriyor

Ankara’daki Şenkaya Yaymase Mahallesi Derneği Bayramlaşma Programı Düzenledi.

Seni unutamıyorum

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

SEVGİ KARŞILIKSIZ İLAÇTIR !

Esav Vakfı Kadın Kolları Erzurum Özlemini Gidermek İçin Eliz Otelinde Tanışma ve İstışare Toplantısı

Nusret Gökçe Şenkaya Ata Topraklarını Ziyaret Etti

Obruk gölü manzaralı 800 yıllık han ziyarete açılıyor

150 yıl önce kazıda tahrip ettiği höyüğe yaklaştı

Saraybosna Film Festivali'nden TRT'ye 3 ödül

Düzce'deki antik kentte Apollon heykeli bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16