Şenkaya Özyurt Köyü İlk Okulu ile Söğütler Köyü İlk Okulu öğrencileri gezi proğramı düzenlediler.

Baharın gelmesi ve 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında, Şenkaya İlçesi Özyurt Köyü İlk Okulu ile Söğütler Köyü İlk Okulu öğrencileri Atatürk Üniversitesi Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne gezi proğramı düzenledi.

Eğitim Yayın: 27 Nisan 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2023 15:47:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
868 okunma
Google News


Köy Okulu Öğrencilerinden Fakülte Gezisi
Köy Okulu Öğrencileri İlk Kez Sinemayla Buluştu.


Baharın gelmesi ve 23 Nisan Etkinlikleri kapsamında, Şenkaya İlçesi Özyurt Köyü İlk Okulu ile Söğütler Köyü İlk Okulu öğrencileri Atatürk Üniversitesi Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne gezi proğramı düzenledi.
Geziye Özyurt İlk Okulu ile Söğütler İlk Okulu öğrencilerinin yanı sıra sorumlu yöneticiler ve öğretmenlerden oluşan 40 kişilik grup katıldı. Öğrenciler gezinin ilk durağı olan Oltu Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sinema Salonuna gelerek animasyon izlediler. İlk kez sinemayla buluşan ve film izleme deneyimi edinen öğrencilerin mutlulukları yüzlerine yansıdı.

      Ardından Kapalı Basketbol Sahası ve Fitness Salonunu da gezen öğrencilere Fakülte Sekreteri Yaşar MARAL tarafından sağlıklı yaşam için spor yapmanın önemi hakkında bilgiler verildi. Halı sahada gönüllerince futbol oynayan çocuklara son olarak Kütüphane gezdirilerek işleyiş hakkında bilgiler aktarıldı ve kitapları inceleme fırsatı verildi. 
Düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Özyurt İlk Okul Müdürü Ayşe BULDUK “23 Nisan Etkinlikleri kapsamında ‘ilk kez sinema, sağlıklı yaşam için spor ve hayat boyu öğrenme’ temalarının yer aldığı bir gezi düzenlemeyi düşünüp bunu öğrencilerimizle paylaştığımız ilk günden beri heyecanlı bir şekilde gezi gününü soruyorlardı. Neticede bu çocuklar bir çikolatayla bile mutlu olabiliyorken başka bir ilçeye yapacağımız bu gezinin onların hayal dünyasında tarifsiz anılar bırakacağının farkındaydık. 

      Günün sonunda tatlı bir yorgunluğun yanında çocukların yüzlerindeki sevinç ve mutluluk ifadelerini gördüğümüz de anladık ki etkinliğimiz amacına ulaşmıştı.

             Bu gezi kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesinin kapılarını bizlere açan, tüm imkânlarını seferber eden Sayın Dekanımız Prof. Dr. Muhammet Dursun KAYA hocamıza, bizlere sağladığı desteklerden ötürü Şenkaya Kaymakamımız Sayın Malik ÇALIŞIR’a, ulaşımımızı sağlayan Şenkaya belediye Başkanı Sayın Yavuz BEDİR’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir VURAL’a,

Bize sponsor olan İstanbul Maltepe Erzurumlular(söğütler köyü'nden)Derneğimiz Başkanı Sayın Atife Demir hanım efendiye Eşleri sayın Sebahattin Demir beyefendiye HDI Gen Müd .Asistanı sayın Sibel Dönüm hanımefendiye teşekkür ederiz.

Öğretmenlerimiz;Ozyurt ogtermeni: Özyurt ilkokulunda ogretmen Ayşe Bulduk ile Fatma Suna Özdemir ,Sogutler ilkokulundan öğretmen Hüsamettin Baysal'a

Ozyurt ogretmeni, Haberi yapan olarak Ayşe Bulduk 'a teşekkür ediyorum.” Dedi.   

Turan AKTÜRK/Şenkaya Haber/Erzurum

 

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İngilizce Sözlük
href="https://www.ingilizcesi.com/" target="_blank">www.ingilizcesi.com