Tarih: 11.02.2024 03:48

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

Facebook Twitter Linked-in

Şen-Kay Hızek Festivali Kış Turizm Organizasyonlarına Işık Oldu.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde "Şen-Kay Hızek" etkinliği gerçekleştirildi.

Turan AKTÜRK/Şenkaya Haber/Erzurum.Son Yıllarda Yapılan Şenkaya Belediyesince düzenlenen  Şirankes Mesire Alanı'n daki etkinlikte vatandaşlar kızaklarla kaydı, yöresel oyunlar oynayıp, eğlendiler.

Sivil , Brokrasi kurum ve STK’Ların Ve Halkın da katıldığı Şen-KAY Hizek Festivali oldukça ahenkli ve çoşkulu bir havada etkinlik gerçekleştirildi.

Aşıkların türkü dinletisi sunduğu etkinlikte Belediye Başkanı Yavuz Bedir, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu ve yöresel oyunlar oynadı.

Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir, proğramın ve bu gibi Tüm hizmetlerin vatandaşlar için olduğunu belirten Bedir, "Çocuklarımız burada eğleniyor, yetişkinlerimiz izliyor. Ortam güzel vatandaşımızın mutluluğu bizi de mutlu ediyor." dedi.,

Bu gibi kış organısayonların her yıl yapılacağı ve farklı etkinliklerle zenginleştireceklerini söylediler.

Etkinliğe ailesiyle katılan vatandaşlardan  Gülverenli iş adamı Tuncay AKTÜRKün Olur dan bu etkinliğe katıldığını ve Başkana teşekkür ettiklerini bu etkinlerini  görünce çocukluk dönemini hatırlandığı için duygulandığını dile getirdi.

Önceki Dönem Darıca Şenkayalılar dernek Başkanı Ayhan ÇILDIZ’ında Etkinliğin bizleri Çocukluğumuza götürdğünü ve Başkanı tebrik ettiğini söylediler.

Halkın teveccühünü Kazanan Yavuz BEDİR bu Organısayonları Daha da Geliştireceğini söylediler.

Şenkaya Balının da Reklamını Yaparak Ayrıca Patates(Kartolları)vatandaşlara Güvenlik Güçlerimize Özellikle kendisi ikram ettiler.

Şenkayalılar  "Çocukluğumuzda bizde naylon poşetlerle ve araba lastikleriyle kayardık. Kızağımız yoktu, o zamanalar bize kimse yapmazdı ama burada bugün gördük, başkanımız yaptırmış güzel kızaklar var. Bizde kaydık her şey çok güzel, her şey için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandılar. 

Şirankes Festival Alanında Vatandaşlar Halay Çekerek bu Güzel Kaliteli Kar üzerinde Çoşkulu bir Organısazyonun Tadını Çıkarttılar.

Ve Bir dahaki Şen-Kay Hizek Festivalinde Görüşmek Üzere …

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —